Coincidences are gods way of remaining anonymous

Advertisements
Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Si funksionon Interneti?

Interneti eshte i perbere nga gjithe kompjuterat neper bote te lidhur me njeri tjetrin. Keto kompjutera jane te lidhura me linja telefoni, lidhje kabell apo lidhje wireless.

Nese nje kompjuter eshte i lidhur me internetin ai flet me kompjuterat e tjere me nje gjuhe qe quhet TCP/IP. Kjo gjuhe na lejon te marrim informacione, dergojme mesazhe, degjojme muzike, shikojme video dhe vizitojme faqe interneti.

Nje shembull praktik se si funksionon interneti shikojme emailin. Nese i dergojme dikujt nje email,kompjuteri njesoj si posta do te dije ku ta dergoje ate. Prandaj duhet te japim adresen e email it. Adresa e emailit ka te dhena te cilat tregojne se ku  dergohet ky i fundit. Ne ndryshim nga telefoni i cili transmeton zerin, kompjuteri transmeton mesazhin ne gjuhen e internetit.

WWW do te thote Word Wide Web dhe eshte ajo pjese e internetit qe i lidh se bashku te gjitha bitet e informacionit ne menyre qe te gjenden me lehte.

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Sa kohe duhet per te fluturuar ne Mars

Shtetet e Bashkuara te Amerikes kane derguar astronatue ne hene dhe ne orbite perreth Tokes. Shume entuziaste te hapesires enderrojne per diten kur do te kete nje mision njerezor ne ‘Planetine e Kuq’ Marsin.

Toka shpesh referohet si ‘guri i trete nga Dielli’, gje qe e ben Marsin gurin e 4 nga Dielli. Pra, edhe pse eshte planeti me afer, perseri mbetet shume larg.

Si Toka, Marsi rrotullohet rreth Diellit, edhe pse ne nje rruge te ndryshme nga Toka. Cdo 26 muaj, Marsi arrin nje pike ne te cilen eshte pika me e afert me Token. Kjo pike eshte midis 34.6 dhe 63 milion milje distance, ne varesi te vitit.

13 muaj pasi Marsi ndodhet ne kete pike Toka dhe Marsi do te jene ne distancen me te madhe te mundshme midis tyre ne te dy anet e diellit ne nje distance 250 milion milje nga Toka.

Qartesisht per te udhetuar ne Mars koha me e mire do te ishte gjate pikes me te afert midis tij dhe planetit tyne per nje distance prej ‘vetem’ 35-63 milion milje larg. Rasti me i fundit ndodhi ne Maj te 2016 dhe tjetri parashikohet ne 2018.

 

Parashikohet se udhetimi do te ishte shume i gjate deri ne 400-450 dite. Nje udhetim ne Mars do te merrte parasysh keto veshtiresi si psh: ekspozimi i astronautesve ndaj rrezeve kozmike dhe rrezatimeve radioaktive, efektet fizike mbi astronautet ndaj ekspozimit te tejzgjatur ne gravitet te ulet dhe ambjent me ndricim te ulet. Faktori me i veshtire per tu parashikuar eshte efekti psikologjik qe mund te vuaje nje astronaut per shkak te izolimit nga toka.

 

 

 

 

 

 

Postuar tek kuriozitete, Shkence, Uncategorized | Lini një koment

Cfare eshte sida?

Lidhje | Posted on nga | Lini një koment

Transferohemi

Transferohemi ne http://informues.blogspot.com Na ndiqni!!!

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Zbulohet fajtori i përmbytjes se Titanikut

Zbulohet fajtori i përmbytjes se Titanikut.

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Kurioziteti i dites

Kurioziteti i dites

Figurë | Posted on nga | Lini një koment

Klerokineza – një lloj i ri ndarje qelizore

Rinstinkt Blog

Klerokineza

klerokinezaNë laboratorët e Universitetit të Wisconsin-it është bërë një zbulim i rëndësishëm në fushën e biologjisë. Mark Burkard & kollegë, vëzhguan një lloj ndarjeje qelizore (ose më mirë të them, një stad të ndarjes qelizore) të paparë më përpara; i pahasur më parë.

Zbulimi u bë publik më 17 dhjetor (2012) me rastin e kongresit vjetor të American Society of Cell Biology (Shoqata Amerikane e Biologjisë Qelizore).

Zbulimi u bë nga një grup onkologësh që ishin në kërkim të metodave për luftimin e një tipi kanceri që indukton ndarjen jonormale të qelizave të veta, një gjendje e njohur si poliploidi. Kjo gjëndje haset në rreth 14% të tumoreve (kancereve) të gjoksit dhe në rreth 35% të tumorevepankreasit.

Zbulimi ishte i rastësishëm. Ndodhi në tentativë për të përftuar eksperimentalisht qeliza njerëzore me kromozome të mbinumërt (me më shumë se një komplet kromozomik). Qëllimi ishte…

Shihni postimin origjinal 330 fjalë më tepër

Postuar tek Uncategorized | Lini një koment

Figurë | Posted on nga | Etiketuar me , , | Lini një koment

Bletet

Bletet Kuriozitete

Figurë | Posted on nga | Etiketuar me , , | Lini një koment